Gilde Gemonde

2023 jeugdprins

Gilde JCAS succesvol op Gildedag Kring Maasland

Diverse zilveren schildjes

Gemonds Gilde succesvol op de kring-dag van Gilden-kring Maasland.

Van jong tot oud wint een zilveren schild.

Op de Gildedag van kring Maasland in Nuland, op zondag 21 mei, heeft het gilde sint Joris Catharina Antonius en Sebastiaan diverse prijzen gewonnen.

De dag begon met de traditionele H. Mis en de aanbieding van de erewijn door Burgemeester Mikkers van ’s-Hertogenbosch.

Na een optocht van ongeveer 1,5km. werd de massale vendelgroet gegeven en starten de wedstrijden.

Onze Gildebroeders zetten zich in bij diverse onderdelen en waren zeer succesvol.

Onze jongste deelnemer bij het schieten Tijs van der Schoot (10jaar) won het handboogschieten op doel jeugd onder de 17 jaar en onze oudste deelnemer Martien van de Loo werd kampioen geweerschieten 60+.

Voor de eerste keer deed Nina van der Schoot(11 jaar) mee aan de schietwedstrijden, zij had pech, ze schoot al haar kogels raak maar helaas 1 op de verkeerde jopper, hierdoor werd ze 2de.

Individueel zilver was er ook voor Jochem van der Leest want hij werd jeugdprins bij het geweerschieten. Hier deden 12 jongeren onder de 16 jaar aan mee, 5 ervan kwamen uit Gemonde. Het werd nog best spannend, Jelle vd Leest schoot een groot stuk van de vogel eraf en zette hem klaar voor Jochem vd Leest, mocht hij hem er niet hebben afgeschoten dan had Nina vd Schoot nog een kans gekregen.

Wilfred van der Leest werd winnaar van het kruisboogschieten op wip.

Het viertal kruisboogschutters  haalde de eerste prijs. Deze bestond uit Johnny en Wilfred van der Leest, Tonie van de Sande en Henry van der Schoot. En de vendeliers haalde de 1ste prijs bij het groepsvendelen. Dit waren Marcel en Wilfred van der Leest met Johan en Henry van der Schoot, de trombegeleiding was van Johnny, Tygo van der Leest en Manita Rooijakkers.

Met Jeu de Boules wonnen we de 3e prijs, dit team bestond uit Joris Schellekens, Henny van de Loo en Ad Geerts.

De mooiste van alle prijzen was wel de 1ste prijs in de optocht, een prijs die vooral gewonnen is door onze jeugdige gildebroeders en zusters die zich geweldig hebben gepresenteerd.