Gilde Gemonde

Harry Geerts winnaar Sjoelen met de Guld

Harry Geerts wint eerste open competitie “Sjoelen met de Guld”

Open Competitie “Sjoelen met de Guld”

De open sjoelcompetitie die het Gemondse gilde organiseerde, zit erop. Harry Geerts is de grote winnaar.

Je had zes sjoelavonden waarvan de vijf beste telden. Voor het eerste jaar deden er 16 deelnemers mee. Je kon op deze avonden op verschillende sjoelbakken oefenen en er waren 3 wedstrijdbakken waarop je moest spelen voor de telling. Elke avond was er een dagwinnaar en een troostprijs voor de laagste score. Per avond konden de eerste vijf punten verdienen.

Het was een felle maar sportieve strijd op deze avonden. De ene keer was iemand de dagwinnaar en de andere keer had hij de troostprijs. Maar natuurlijk waren er ook mensen zoals Harry Geerts, die met regelmaat in de punten viel en daardoor 22 punten vergaarde voor de felbegeerde trofee. 2e werd Diana Hessels met 20 punten, Marcel van der Leest werd 3e met 11 punten gevolgd door zijn zoon Tygo met 9 punten. Henry van der Schoot en Wilfred van der Leest hadden een gedeelde 5e plek met 8 punten.

De competitie was een groot succes en krijgt volgend jaar zeker een vervolg. Ook jij hebt dan een kans om deel tenemen aan deze sportieve competie.