Gilde Gemonde

zes Kringen jeu de Boules 2023 3

Zes Kringen Jeu de Boules toernooi

St. Joris, Catharina, Antonius en Sebastiaan wint Zes Kringen JdB

Op zondag 2 april vond het Zes Kringen Jeu de Boules toernooi plaats in Gemonde. 16 teams hadden zich hiervoor ingeschreven. 1 team van St. Joris Udenhout, St. Joris uit Nieuwkuijk, St. Ambrosius Haarsteeg, 2 teams van St. Catharina en St. Joris Rosmalen, St. Willebrordus Esch, St. Catharina en Barbara Schijndel, St. Barbara Dinther  en 3 teams van St. Joris, Catharina, Antonius en Sebastiaan Gemonde.

Het was een kleurrijk geheel al die gildebroeders en -zusters in gildetenue. Ondanks dat het de afgelopen dagen behoorlijk had geregend waren ze allemaal komen opdagen. Het veld was nog wel een beetje nat maar dat mocht de pret niet drukken. Er werd flink gestreden om een zilveren schild in de wacht te slepen.

 

 

 

 

Uiteindelijke was de 1e prijs “Landjonker” voor het organiserende gilde uit Gemonde. Dit team bestond uit Harry Geerts, Johnny en Wilfred van der Leest.¬† Het gilde St. Barbara uit Dinther en het 2e team uit Gemonde hadden even veel punten, maar de regel geld dat elk gilde maar een prijs kan winnen. Dus kreeg St. Barbara uit Dinther de 2e prijs “Heerboer” uitgereikt.

Doordat het behoorlijk koud was, werd er gretig gebruik gemaakt van de warme dranken en spijzen.