Gilde Gemonde

foto winnaar Gemondse quiz 2024 fotograaf Ad Kuppens

Kwis’t wint voor de 2e keer de Gemondse Quiz van 2024

Uitslag Gemondse Quiz 2024

Zaterdagavond 27 januari presenteerde de Gemondse Quiz, in zaal Kloosterzicht, de uitslag van de Gemondse quiz 2024.

 

Allereerst werden de sponsors bedankt voor hun bijdragen, de organisatie van de Quiz benadrukte dat de financiële steun van de sponsors mede gebruikt wordt voor het prijzengeld wat bedoeld is voor Gemondse verenigingen.

 

Aan de hand van een PowerPoint presentatie nam Rian van der Schoot de meest opvallende vragen en antwoorden door, ook de paar “mispoezen” van de organisatie passeerde de revue.

 

Voor elke winnaar van een hoofdstuk lag een mooie prijs klaar, hun team ontving een waardekaart voor een portie bitterballen.

Als er meerdere teams met gelijk aantal punten een hoofdstuk hadden gewonnen werden de team leiders verzocht om naar het podium te komen om een “benaderingsvraag” te beantwoorden, wie het dichtste bij het antwoord kwam kreeg een portie bitterballen.

 

Rond 22:30u werden de prijswinnaars bekend gemaakt, de drie beste teams mochten naar het podium komen en werd het erg spannend.

De derde plaats was voor team “Hoog Gemonde”, de tweede plaats voor “de Dwergen” en de winnaar van de Gemondse quiz werd team “kwis’it” zij mochten voor de tweede keer de wisselbeker in ontvangst nemen.

 

Ook Gemondse verenigingen profiteerden van de Gemondse quiz want de drie winnaars mochten een geldbedrag schenken aan drie Gemondse goede doelen, het oudercomité van de St. Lambertusschool, de Gemondse stallekes route en voetbalclub Irene kunnen  een mooi bedrag tegemoet zien.

 

De organisatie van de Gemondse quiz gaat zich nu richten op het organiseren van een Pubquiz.